Kakao

Kaakao ja ripaus merisuolaa

Mikä onkaan ihanampaa ja kodikkaampaa kuin kupillinen kuumaa kaakaota. Tiesitkö, että suklaa ja merisuola sopivat tosi hyvin yhteen? Lisää kaakaoon ripaus merisuolaa, niin saat siihen aivan erityisen hienon maun - minkä jälkeen haluat vielä toisen kupillisen ja kolmannenkin.

Ainekset

  • 1 levy leivontasuklaata, 60–70 %
  • 7–10 dl täysmaitoa maun mukaan
  • 1 ripaus merisuolaa
  • 5 rkl ruskeaa sokeria

Koristeluun

  • Kermavaahtoa
  • Suklaarouhetta

Valmistus

  1. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja laita kattilaan, jossa on noin 1/4 maidosta.
  2. Lämmitä seos keskilämmöllä keittämättä sitä ja sekoita koko ajan.
  3. Kaada loput maidosta kattilaan ja kuumenna seos kiehumispisteeseen. Suklaa ei saa kiehua.
  4. Lisää seokseen sokeria ja ripaus merisuolaa ja ehkä hiukan chiliä ja kanelia. Koristele halutessasi kermavaahdolla, suklaarouheella ja vaikka vaahtokarkeilla.

 

Ota sitten mukava asento ja rentoudu nauttien ihanasta kaakaosta.